LOJİSTİKMANŞET

UTİKAD’ın Yeni Başkanı Bilgehan Engin Oldu

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği’nin (UTİKAD), 41. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Radisson Blu Şişli Hotel’de gerçekleşti. UTİKAD’ın yeni Başkanı Bilgehan Engin oldu.

UTİKAD’ın 41. Olağan Genel Kurul Toplantısı Genel Müdür Alperen Güler’in açılışından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Qualitairsea Lojistik Hizmetleri Anonim Şirketi’nden İrfan Cebe’nin Divan Heyeti Başkanı, Nish Lojistik Anonim Şirketi’nden Tuba Kırkoç’un Divan Başkan Yardımcısı ve Wiz Lojistik Ticaret Limited Şirketi’nden İbrahim Halil Delgezenli’nin Divan Yazmanı olarak seçilmesinin ardından, toplantının açılış konuşmasını yapmak üzere UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy kürsüde yerini aldı.

Turgut Erkeskin FIATA Başkanı
Turgut Erkeskin FIATA Başkanı

Ayşem Ulusoy’un açılış konuşmasının ardından FIATA Başkanı Turgut Erkeskin’in FIATA başkanlığı yolculuğunu özetleyen video gösterimi yapıldı. Erkeskin’in konuşmasını takiben Ayşem Ulusoy tarafından kendisine şilt takdim edildi. 2023 yılındaki faaliyetleri içeren video sunumu öncesi Ulusoy “Dünyanın ve ülkemizin pandemiyle, çatışmalarla, küresel ekonomideki daralmayla ve doğal afetlerle sınandığı böyle bir dönem hem Yönetim Kurulu’ndaki meslektaşlarım hem UTİKAD İcra Kurulumuzu oluşturan ekibimiz hem de siz değerli üyelerimizle oluşturduğumuz sinerji olmasa herhalde aşılamazdı. Her birinize destekleriniz için, sektörümüzün önünü açacak projelerimizde bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum. Çalışma dönemimizde sektörümüzün temsil gücünü artıracak çalışmalar yaptık, kamu idaresi birimleri ile eşgüdüm ve uyum içerisinde çalışarak sektörel taleplerimizi aktardık, üyelerle temasımızı artırdık, dernek iş süreçlerimizi belirledik, bölgelerde derneği daha aktif kıldık, üyelerimizin ve derneğimizin görünürlüğünü artırdık. Kısa süre içerisinde Lojistik Sektöründe Kadının Etkisi Raporu ve UTİKAD Akademi çalışmaları da sonlanarak sektörümüzle ve üyelerimizle buluşacak” dedi.

Ayşem Uslu
Ayşem Ulusoy

Yıllık faaliyet raporunun sunulmasının ardından Yönetim ve Denetim Kurulları ibra edilerek yeni dönem bütçeleri hazirun tarafından onaylandı.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİKLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

UTİKAD tüzüğünde Yönetim Kurulu tarafından önerilen değişiklikler Yönetim Kurulu Üyesi Arkın Obdan tarafından Genel Kurul’un değerlendirmesine sunularak hazirun tarafından oylandı.

UTİKAD ÜYELERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Genel Kurul Toplantısı’na katılarak dernek üyeliğinde 20. ve 30. yıllarını tamamlayan firmaların temsilcilerine şiltleri de takdim edildi. UTİKAD üyelerinden Alışan Lojistik A.Ş., Asel Trans Dış Ticaret Eğitim Sistemleri İmalat ve Danışmanlık Ltd. Şti., Ata Freight Line Ltd. Şti., Gefco Taşımacılık ve Lojistik A.Ş., Gruptrans Uluslararası Taşımacılık ve Tic. A.Ş., İda Uluslararası Taşımacılık Tic. A.Ş., TİT Uluslararası Nakliyat Deri Teks. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti., Transalkım Uluslararası Nakliyat ve Tic. Ltd. Şti. ve Transhat Uluslararası Taşımacılık Tic. Ltd. Şti. UTİKAD üyeliğinde 20. yıllarını tamamlarken Advance Uluslararası Nak. ve Tic. Ltd. ile Çelebi Hava Servisi A.Ş. 30. yıllarını tamamladı. Toplantıya katılan firmalara şiltleri UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy ve Başkan Yardımcısı Bilgehan Engin tarafından tarafından takdim edildi.

AHMET KARTAL BAŞARI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Lojistik sektörüne önemli katkılar sağlayan merhum Ahmet Kartal anısına her yıl verilen başarı ödülleri bu yıl da 2022-2023 eğitim dönemini bölüm birincisi olarak tamamlayan mezunlara UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Üniversiteler Odak Grubu Koordinatörü Yüksel Kahraman tarafından verildi.

BİLGEHAN ENGİN: DEVRALDIĞIMIZ MİRASIN ÖNEMİNİN FARKINDAYIZ

Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan seçimlerde UTİKAD Yönetim Kurulu ile Denetim, Disiplin ve Tahkim Kurulu üyeleri belirlendi. Oy birliğiyle seçilen Yönetim Kurulu’nu temsilen teşekkür konuşması yapan Bilgehan Engin “Yönetim Kurulu olarak, alacağımız sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmek ve üyelerimiz için değer yaratmak adına üyelerimizle eşgüdüm ve uyum içerisinde, demokratik ve katılımcı bir ruhla ülkemiz, sektörümüz ve üyelerimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Kırk yıla yaklaşan tarihiyle UTİKAD hem uluslararası hem de ulusal alanda lojistik sektörünün referans noktası haline geldi. Çok önemli bir mirası devraldığımızın farkındayız. Bu farkındalık derneğimizin misyon ve vizyonu doğrultusunda bizleri motive edecek.” dedi. UTİKAD 41. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı, söz alan üyelerin dilek ve temennilerini dile getirmesiyle sona erdi.

UTİKAD YÖNETİM KURULU

Asil Üyeler

Bilgehan Engin
Ayşem Ulusoy
Arkın Obdan
Barış Dillioğlu
Cumhur Erzurumluoğlu
Esen Öz Tekayak
Murat Gümüşlüol
Tolgahan Bulut
Serdar Ayırtman
Serkan Eren
Yüksel Kahraman

Yedek Üyeler

Adem Güler
Ayfer Vurgun
Devrim Fırat
İbrahim H. Delgezenli
Kaan Aydın
Özgecan Er Çevlik

Benzer Haberler

Başa dön tuşu