GÜNCELISUZUKAMYON HABERLERİ

Anadolu Isuzu, Ar-Ge ve tasarım alanında öne çıkıyor

Ekonomi ve İş Dünyası portalı Turkishtime tarafından gerçekleştirilen “Türkiye Ar-Ge 250 2022 Araştırması” kapsamında, Anadolu Isuzu AR-GE Merkezinde Alınan Faydalı Model ve Tasarım Tescili kategorilerinde otomotiv sektöründe ilk sırada yer aldı.

  • Şirket genel sektörler sıralamasında ise Faydalı Model kategorisinde 5’nci., Tasarım Tescili alanında ise 10’ncu oldu.

“Ar-Ge, dönüşümdeki en önemli güçlerimizden biri”

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “Son yıllarda pek çok sektörde olduğu gibi otomotiv sektörü ve buna bağlı olarak ticari araçlar segmenti önemli bir dönüşüm geçiriyor. Anadolu Isuzu olarak şirketimiz için yarının koşullarına bugünden hazırlanmanın ve uyum sağlama stratejimizin temellerini üstün mühendislik yetkinliklerine dayanan Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerimiz oluşturuyor. Ar-Ge, sektörümüzde bireysel ve kurumsal müşterilerin daha çevreci, güvenli ve konforlu araçlar taleplerini karşılamaya yönelik olarak devam eden yarışta da önemli bir öneme sahip. Bu alandaki kararlı çalışmalarımızın bir yansıması olarak Turkishtime tarafından gerçekleştirilen Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması kapsamında 2022’de de otomotiv sektörü sıralamalarında elde ettiğimiz başarılardan büyük mutluluk duyuyoruz. Uzmanlık birikimi ve teknoloji altyapısı ile Türkiye’nin en yüksek nitelikli Ar-Ge merkezleri arasında yer alan Anadolu Isuzu Ar-Ge Merkezi ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da müşterilerimiz, şirketimiz ve ülkemiz için değer üretmeye devam edeceğiz.”

Ödüllü Ar-Ge merkezi

Bugüne kadar Ar-Ge ve tasarım alanında yaptığı çalışmalarla birçok ödüle layık görülen Anadolu Isuzu, Turkishtime Dergisi tarafından gerçekleştirilen Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması 2020 ve 2021 Ödülleri’nde de AR-GE Merkezinde Alınan Tasarım Tescil ve Faydalı Model sayısına göre otomotiv sektöründe ilk sıralarda yer almıştı. Anadolu Isuzu Ar-Ge Merkezi 2021 yılının Kasım ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Bölgeleri Zirvesi’nde de üçüncülük ödülüne layık görülmüştü.

Turkishtime tarafından bu yıl 10. kez gerçekleştirilen “Türkiye Ar-Ge 250 2022 Araştırması” kapsamında Türkiye’deki En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan İlk 250 şirket arasında 32. sırada konumlanan Anadolu Isuzu genel sıralamalarda; Faydalı Model kategorisinde 5., Tasarım Tescili kategorisinde 10., Ar-Ge Merkezinde Alınan Patent Sayısına göre 26., Ar-Ge Merkezinde İstihdam Edilen Personel Sayısına göre 30., Yüksek Lisans ve Doktora Mezunu Ar-Ge Personeli Sayısına göre ise 40. sırada yer aldı.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu