LOJİSTİKMANŞET

Şerafettin Aras, UND Başkanlık Seçiminde Çok İddialı Gözüküyor!

UND Başkanı Şerafettin Aras, İstanbul’da sektör temsilcileriyle buluştuğu toplantıda yeni dönem hedeflerini açıkladı. Sektör sorunlarına çözüm odaklı yaklaşımıyla öne çıkan Aras, sektör temsilcilerinin yoğun desteğiyle de seçime hazır olduğunu sergiledi. Başkan Aras, toplantıda yaptığı konuşmasında “Sektörün önündeki tek bir taşı kaldırsam benim için en büyük mutluluktur”dedi.

“Her Zaman Birlikeyiz, Her Zaman Güçlüyüz”

UND Başkanı Şerafettin Aras, İstanbul Buluşması’nda sektör temsilcileriyle bir araya geldi. UND’nin bir meslek örgütü olarak amacının sektörün bütününe çözüm sunmak olduğunu söyleyen Aras, “Sektörün önündeki tek bir taşı kaldırsam benim için en büyük mutluluk budur” dedi.
UND Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras, farklı şehirlerde gerçekleştirdiği sektör buluşmasının sonuncusunu 5 Mart’ta İstanbul’da yaptı. “Her Zaman Birlikeyiz, Her Zaman Güçlüyüz” adlı buluşmaya sektör temsilcileri yoğun bir katılım sağladı.

Seçimli Olağan Genel Kurul 9 Mart’ta

Aday olacağı 9 Mart’taki seçimli Olağan Genel Kurul öncesi nakliyecilere seslenen Aras, konuşmasına eski başkanlara sektöre verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ederek başladı. Sektörün hizmet ihracatçısı konumuna vurgu yaparak, lojistiğin tüm sektörlerin itici gücü olduğunu belirten Aras, aday olmasının nedenini, “Sektörün önündeki bir taşı kaldırabilirsem, sizler de Allah razı olsun derseniz benim için en büyük mutluluk bu olacaktır” diyerek açıkladı.

“Bu sektörle gurur duyun”

UND’nin katılımcı şeffaf yönetim anlayışı ve kurumsal yapısına dikkat çeken Aras, “Biz bağımsız ve sadece uluslararası nakliyecilerden oluşan bir derneğiz. O yüzden etkinliğimiz ve gücümüz çok fazla. Bu sektörle gurur duyun. Hiç karamsarlığa kapılmayın. Sorunlarımız çok ama biz bütün sektörlerin ana gücüyüz” diye konuştu.
UND’nin sektör sorunlarının çözümü için gösterdiği çalışmalardan örnekler veren Aras, depremde kurulan kriz masası ile yapılan tüm yardımları bölgeye ulaştırdıklarını kaydederek, “Çünkü biz sorumluluk sahibiyiz, nerde bir problem varsa orada olduk” dedi.

Sektörün bütününe hizmet veren bir anlayış

“Biz siyasi kuruluşu değiliz, biz önce bu sektörün tekerinin önündeki taşı kaldırmakla mükellefiz, gümrüklerdeki sorunları çözmekle sorumluyuz” diyen Aras, UND’nin meslek örgütü olarak hiç kimseyi ayırmadan sektörün bütününe hizmet veren bir anlayışla yönetildiğini aktardı.

Sektörün önündeki sorunlarının çözümü için gösterilen çalışmalar

Aras, UND’nin sınır kapılarında geçişlerin artması için yaptığı girişimler, geçiş belgeleri konusunda verilen mücadeleler, açılan davalar ve sağlanan kazanımlar başta olmak üzere sektörün önündeki sorunlarının çözümü için gösterilen çalışmaları anlattı. Yabancı plakalı araçların denetimlerinin yapılması, UETDS konusunda gelinen noktaya dikkat çeken Aras, “Kapıkule’den öncelikli geçişi kaldırmak öncelikli konumuz olacak” dedi.

Başkan Aras, “UND’li olmak bir ayrıcalıktır. Hep birlikte bir olacağız; güçlü UND, güçlü sektör, güçlü Türkiye olacağız ve sektörümüze sahip çıkmak için Genel Kurula katılarak oyumuzu kullanıp iyi bir UND’li olmanın gururunu yaşayacağız” diye konuştu.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu