GÜNCEL

Likit ve dökme taşımacılar Likitder ile artık tek çatı altında

Likit taşıma konusunda sektörün lider taşımacı firmalarının bir araya gelmesi ile oluşan ve Ekim 2023’de resmi kuruluşu gerçekleştirilen LİKİTDER (Likit ve Dökme Ürün Taşımacılar Derneği) basına tanıtıldı.

Likit ve dökme ürünleri tanker / tank konteyner ile taşıyarak lojistik hizmet üreten 25 kurucu üye firmanın liderliğinde 27 Ekim 2023 tarihinde kurulan LİKİTDER, İstanbul’da basına tanıtıldı.

LİKİTDER, İhracat yoluyla ülkemiz ekonomisine en çok katkı sağlayan ikinci sektör olan kimya endüstrisine uluslararası seviyede lojistik hizmet sunan üye şirketler arasında sektörel konularda görüş alışverişinde bulunmak, iş süreçlerini geliştirmek, araştırma çalışmaları düzenlemek ve uluslararası sektörel iş birliklerini güçlendirmek misyonuyla kuruldu.

Likit taşıma sektörünü ekipman, personel ve standartlar açısından uluslararası seviyeye taşımak; sektörün diğer dernekler ve kamu ile iletişim ve eş güdümünü sağlamak; sektöre standart, doküman, eğitim ve yazılı literatür oluşturmak; sürdürülebilirlik, çevre koruma ve ekolojik dengenin devamlılığı konulu çalışmalarda bulunmak vizyonu ile hareket eden LİKİTDER’in Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Tetik, basın toplantısında yaptığı açılış konuşmasında sektörün sorunlarını tartışmak, çıkacak mevzuatlara katkıda bulunmak, eğitimler düzenlemek ve standartlar oluşturmak amacı ile yola çıktıklarını dile getirdi.

“Likit ve dökme ürün taşımacıları lojistik sektörünün içinde özel bir yere sahip”

Yusuf Tetik, yaptığı konuşmada “Ülkemizde, lojistik sektörümüz ile ilgili birçok güzide derneğimiz var ve onların varlığı sektörümüze çok ciddi katkılar sağlamaktadır. Hiçbir derneğin rakibi veya alternatifi olmadığımız gibi, hepsi ile de iş birliği içerisinde olacağımızı öncelikle belirtmek isterim. Dikkat çekmek istediğim bir diğer nokta ise, LİKİTDER’ in diğer derneklerden farklı olarak ürün grubu ve taşıma türüne göre kurulmuş ve üyeleri bu profildeki firmalardan oluşmuş bir dernek olmasıdır. Hiç şüphesiz ki STK’lar ve dernekler belirli bir gaye ve işlevleri yerine getirmek için kurulurlar ve topluma yararlı bir hizmet geliştirir, sosyal fayda üretir ve önemli bir boşluğu doldururlar. Lojistik sektörünün içinde özel bir yere sahip olan likit ve dökme ürün taşımacıları olarak bizler, sektörde daha çok teknik bilgi birikim ve deneyim gerektiren bir iş yapıyoruz. İşte bu noktada, LİKİTDER’ in amacı iş kolumuzun sorunlarını tartışmak, çıkacak mevzuatlara katkıda bulunmak, eğitimler düzenlemek ve standartlar oluşturmaktır. Ayrıca, sektör paydaşlarını ve üyelerini yurt içi ve yurt dışında pek çok platformda temsil etmektir. Gelecekte uluslararası organizasyonlar ile iş birliği içinde olup, likit ve dökme ürün taşımacılığı konusunda, ülkemizin ve üyelerimizin dünya standartları ile eş düzey bir seviyeye gelmesine ve gelişmesine katkıda bulunmak temel amacımız olacaktır” dedi.

LİKİTDER ÜYESİ ŞİRKETLER

1-AGENA – AGENA LOJİSTİK LTD.ŞTİ.
2-ALIŞAN – ALIŞAN LOJİSTİK A.Ş.
3-ALTINEL NAKLİYAT – ALTINEL NAKLİYAT SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
4-BATI GROUP – BATI NAKLİYAT VE TİCARET A.Ş.
5-BERTSCHI – BERTSCHİ LOJİSTİK HİZMETLERİ TİCARET LTD.
6-BİRLİK NAKLİYAT – BİRLİK LOJİSİK NAKLİYAT TİC.LTD.ŞTİ.
7-ÇAĞIM LOJİSTİK – ÇAĞIM ULAŞTIRMA HİZMETLERİ LOJİSTİK TAŞIMACILIK A.Ş.
8-EN-AS LOJİSTİK – EN-AS LOJİSTİK NAK. PETROL İNŞ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
9-GÖKBİL LOJİSTİK – GÖKBİL NAKLİYAT DEPOLAMA LOJİSTİK SAN VE DIŞ TİC. A.Ş.
10-GUNEY EKSPORT – GÜNEY EKSPORT NAK. PET. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
11-HOYER GROUP – AKTİFSPED ULUSLARARASI NAKLİYAT VE TİCARET LTD. ŞTİ.
12-İTT ULUSLARARASI TAŞIM. – İTT ULUSLARARASI TAŞIMACILIK SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
13-KALKEDON – KALKEDON ULUSLARARASI TAŞ. VE TİC. LTD. ŞTİ.
14-KHN LOJİSTİK / RULEWAVE – KHN LOJİSTİK LTD.ŞTİ.
15-KLC KİMYEVİ – KLC KİMEYEVİ MADDELER TAŞ.LOJ. DEP. DAN. SAT. PAZ. VE TİC. LTD. ŞTİ.
16-LAM – LAM GLOBAL TAŞIMACILIK ÇÖZÜMLERİ A.Ş.
17-LGT – LGT LOJİSTİK A.Ş.
18-MANUPORT – MANUPORT LOJİSTİK HİZMETLERİ LTD.ŞTİ.
19-ME-KA NAKLİYAT – MEKA NAKLİYAT HİZMETLERİ VE KİMYEVİ MAD. SAN. TİC. LTD.ŞTİ.
20-MENGENLİ – MENGENLİ NAKLİYAT VE SANAYİ TİCARET LTD.ŞTİ.
21-MEYBEK – MEYBEK TURZ. NAK. SAN. VE TİC. PAZ. LTD. ŞTİ.
22-TGL TET GLOBAL – TGL TET GLOBAL LOJİSTİK NAK. SAN. VE TİC. A.Ş.
23-TİO – TİO LOJİSTİK TAŞIMACILIK DEPOLAMA SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ.
24-ZAFER TANK – ZAFER TANK TAŞIMA ULUS. NAK. TURİZM TİC. LTD. ŞTİ.
25-ZTT – ZTT NAKLİYAT TURİZM KARGO HİZMETLERİ TİC. LTD. ŞTİ.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu