Abdullah KurtayKARSANLOJİSTİK

Karsan Jest electric’i BMW i3 motoruyla dünyaya satacak

Türkiye Otomotiv Sektörü’nün önemli oyuncusu Karsan, geleceğin minibüsünü şimdiden üreterek, dünya devi BMW ile büyük bir işbirliğine imza attı.

Yerel ulaşımdaki çözümleri ile öne çıkan Karsan, özellikle Jest modeliyle şehir içi ulaşımına konfor getirerek, bu konuda dünya pazarlarının da aranan markası oldu.

BMW ile işbirliği
Karsan son olarak BMW grubu ile yeni ürünü Karsan Jest electric için büyük bir işbirliğine imza attı. 26 kişilik Karsan Jest electric, BMW’nin i3 modeli için geliştirdiği elektrikli motorları ve yüksek voltajlı aküleri ile hayat bulacak. Dünyanın otomotiv devi BMW ile yapılan anlaşma sonucunda Karsan, Jest electric’le hem Türkiye hem de dünya pazarlarında kentsel hareketlilikte geleceğin ulaşım aracını şimdiden pazara sunuyor.

Yüzde yüz elektrikli
Karsan’ın Türkiye ve dünya pazarları için geliştirdiği teknoloji ürünü yeni minibüsü Jest, yüzde yüz elektrikli. BMW i elektrik motorları ve Karsan Jest electric’te kullanılan yüksek voltajlı aküler, toplu taşıma ağı operatörlerinin yolcularına şehir içi yollarda rahat ve lokal olarak emisyonsuz seyahat etmelerini sağlayacak.
Karsan Jest electric’te görev alacak BMW i3 motoru 170 beygir güç ve 290 Nm tork üretiyor. Almanya’nın Bavyera eyaletinde yer alan Dingolfing’deki BMW fabrikasında üretilen elektrikli motorlar, mükemmel performans özellikleri ve yüksek derecede güvenilirlik ile öne çıkıyorlar.
Gereken enerji, kompakt boyutları ve düşük ağırlıkları ile de dikkat çeken, ayni zamanda çok çeşitli uygulamalar için de mükemmel sonuçlar veren bir lityum iyon pille sağlanıyor. Yüksek voltajlı batarya her biri 12 hücreden oluşan 8 modülden oluşuyor ve 44 kilowatt-saat (kWh)’a kadar kapasite sağlıyor. Karsan Jest electric’te iki yüksek voltajlı akünün bir araya gelmesiyle, mevcut kapasite 88 kilowatt-saat (kWh)’a çıkıyor. Ve bu sayede 210 kilometrelik bir menzil kapasitesine ulaşıyor.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu