GÜNCELMARKALAR

Anadolu Isuzu, Big Bang Startup Challenge’da iki girişimi ödüllendirdi

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi tarafından düzenlenen Big Bang Startup Challenge’da iki girişimi ödülle buluşturdu.

Anadolu Isuzu, İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi ile başlattığı iş birliğiyle inovasyon ve teknolojideki birikimini otomotiv ve yaşam alanlarında yenilikçi ürün ve hizmetler geliştiren yeni girişimlerle buluşturmaya devam ediyor. Şirket, İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek tarafından 13-14 Aralık tarihlerinde düzenlenen Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliği Big Bang Startup Challenge’da iki girişimi nakit ödülle buluşturdu. Etkinlik kapsamında Otomotiv ve Mobilite sahnesi girişimlerinden Newky ve Powea 150.000 TL’er nakit ödül Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan tarafından takdim edildi.

“Yenilikçi fikirleri ve girişimciliği destekliyoruz”

Big Bang Startup Challenge ödül töreninde konuşan Arıkan, konuyla ilgili değerlendirmesinde şunları dile getirdi: “Otomotiv sektörü kapsamlı bir dönüşüm süreci içerisinde. Geleneksel kalıpları ve dinamikleri değiştiren ve ‘yıkıcı yenilikler’ olarak da tanımlanan teknolojiler geleceğe uzanan yolda endüstrimize yeni bir yön çiziyor. Anadolu Isuzu olarak ticari araç üretimindeki uzmanlığımız, güçlü Ar-Ge ve tasarım kaslarımız ve akıllı üretim altyapımızla bu büyük dönüşüme öncülük eden aktörler arasında yer alıyoruz. Ar-Ge yetkinliklerimizin yanı sıra girişim ekosistemini desteklemeye ve iş ortaklıkları ile büyümeye önem veriyor, bugüne kadar birçok startup ile başarılı iş birliği çalışmaları yapmış olmaktan ve onlara destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Bu yaklaşımımız doğrultusunda İTÜ Çekirdek ile bu yıl başlattığımız iş birliği kapsamında, destek vereceğimiz girişimler ile mobiliteyi daha çevreci, güvenli ve konforlu kılacak yenilikçi teknolojiler, ürünler ve hizmetler geliştirilmesini hedefliyoruz. Aylardır devam eden bu yenilikçilik yarışında tanıklık ettiğimiz pek çok sayıda proje, ülkemizdeki girişimcilik anlayışının gelişimini ortaya koymak açısından son derece cesaret verici örnekler içeriyor. Bu vesileyle Big Bang Startup Challenge’da bugün ödül alanların yanı sıra, bu yarışa katılma cesareti gösteren tüm girişimleri kutluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Ulaşım ve yaşamın entegre olduğu her alanda

Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliği Big Bang Startup Challenge girişimleri iş ve yatırım dünyası ile buluşturarak, sermaye ve potansiyel müşterileriyle tanışma olanağı sağlıyor. Anadolu Isuzu, İTÜ Çekirdek bünyesinde yer alan veya katılacak olan startup’larla çeşitli alanlarda iş birliği ve destek sağlamanın ötesinde ortak ürün ve hizmetler geliştirmeyi de amaçlıyor. İş birliği kapsamında desteklenecek girişimler, otomotiv ve ulaşımın yanı sıra geleceğin akıllı yaşamına uygun çözümler geliştirenler arasından belirlenecek. Anadolu Isuzu, bu sayede ulaşım ve yaşamın entegre olduğu her alanda etkinliğini yükseltmeyi hedefliyor.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu