SEKTÖR HABERLERİÜST YAPI

Tırsan TAYSAD Ödülleri Patent Kategorisinde 4. Kez Şampiyon Oldu

Tırsan, 2023 TAYSAD Ödülleri Patent kategorisinde 1.lik ödülünün sahibi oldu. Ar-Ge çalışmalarına sürekli devam eden Tırsan, En Çok Patent Tescili Alan Üyeler kategorisinin dördüncü kez şampiyonu oldu.

Türkiye otomotiv tedarik sanayinin çatı kuruluşu Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği’nin (TAYSAD) 46’ıncı Olağan Genel Kurul toplantısı düzenlendi. Olağan Genel Kurul Toplantısı çerçevesinde gerçekleştirilen Başarı Ödülleri Töreni’nde Tırsan, Patent kategorisinde 49 patent ile 1.lik ödülüne layık görüldü.
 Tırsan, 2023 yılında En Çok Patent Tescili Alan Üyeler kategorisinde şampiyonluğu ile 2018 yılından günümüze, son 6 senede dördüncü kez patent kategorisi şampiyonluğunu aldı.

Tırsan son 5 senedir, Ar-Ge İlk 50 Patent Sayısı listesinde ilk 3’te

Müşterilerinin rekabetçiliğini artırmak için Ar-Ge çalışmalarına sürekli devam eden Tırsan, Turkishtime tarafından hazırlanan 2022 Ar-Ge Merkezinde Alınan Ulusal Patent Sayısına Göre otomotiv sektörünün en çok patent alan 3. şirketi oldu. Tırsan son 5 senedir, Ar-Ge İlk 50 Patent Sayısı listesinde ilk 3’te yer almaktadır.

Tırsan’a toplam 9 ödül

Tırsan, treyler sektörünün en prestijli inovasyon ödülü olan “Avrupa İnovasyon Ödülleri’’nde 2021 yılında en kısa sürede tüm kategorilerde ödül alan ilk ve tek üretici olmuştur. 2023 yılında aldığı 2 yeni ödül ile Şasi, Gövde, Akıllı Treyler, Güvenlik, Çevre, Konsept ve Komponent kategorilerinde toplam 9 ödüle ulaşmıştır ve treyler teknolojilerinin gelişimine Avrupa’da da öncülük etmektedir.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu