GÜNCEL

Uluslararsı Nakliyeciler Derneği’nde bayrak değişimi

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Rusya, Kazakistan ve BDT Ülkeleri Çalışma Grubunda Bayrak Değişimi
Beyaz Rusya gibi birçok ülkeyle olan KUKK toplantıları öncülük ederek, Hazar güzergahındaki iyileştirmeler için önemli katkılar sağlayan Kayra Transport temsilcisi Naim Kakırman, Rusya, Kazakistan ve BDT Ülkeleri Çalışma Grubu başkanlığını Özkuş Transport ’tan  Kadir Kuş’a devretti.
20 Mart 2017 tarihinde gerçekleşen çalışma grubu toplantısında başkan yardımcısı olarak Mağdenli Uluslararası Taşımacılık adına Batuhan Erünlü seçildi.

2016 yılından beri Rusya Federasyonu’na taşıma gerçekleştiremiyoruz.

Toplantıda, 2016 yılından beri taşıma gerçekleştiremediğimiz Rusya Federasyonuyla taşımaların ve ticaretin hızlanması için Türkiye-Rusya KUKK toplantısı gerçekleştirilmesi talebinin Bakanlığa iletilmesine karar verildi.

Ayrıca , Uçak krizi sonrasında Türk ihracat ürünü taşıyan bütün araçlara ilişkin Rus sınır ve iç gümrüklerinde aç ve denetleme emrinin yürürlükte olmasının, temini ve maliyeti çok zor ve pahalı olan sürücü vizeleri gibi konuların Türkiye ve Rusya Federasyonu arasındaki ticaretin gelişmesinin önündeki büyük engeller olduğu dile getirildi.
Toplantıya Muzaffer Başbilen (Özbaşak), İmdat Başbilen (Başbilen), Yusuf Yaşin (Başkent), Ahmet Özsunar (Emin Tur), Gökhan Kavak (Kavak), Uğur Yalçın (Demiral), Onur Ercan (Troyka), Cihan Sünel (Logitrans), Mehmet Küçükzeyrek (Yardımcılar), Nurhan Nazlı (Nazlı), Cengiz Yüksel (Merve), Nagihan Soylu (UNO) ve Deha Karamehmedoğlu-Metin Atasoy (Tuna) katıldı.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu