LASTİK

Türkiye ticari lastik pazarında satılan her 3 lastikten biri Brisa’nın

Türkiye inşaat, taşımacılık ve turizm sektörlerinin liderliğinde yeni bir yapılanma içerisinde. Yeni dönemde kritik önem taşıyan bu projeler, ticari araç lastik pazarını da doğrudan etkiliyor.  

Dünya genelinde 5 yılda %19 büyüme beklenen ticari araç lastik pazarının önemli bir potansiyel taşıdığına değinen Brisa Ticari Ürünler Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Egemen Atış; “Ticari araç lastikleri adetsel olarak baktığımızda dünya lastik pazarının %10’unu oluştururken, cirosal olarak %36’sını oluşturuyor. 2016 yılında dünyada ticari araç lastikleri, toplamda 185 milyon adetlik ve 144 milyar TL ciroya sahip bir pazar oluşturdu. Bu rakamın 2021 yılında %19’luk artışla 220 milyon adede ulaşması bekleniyor. Avrupa’nın en büyük ikinci ticari araç parkına sahip olan ülkemizde ise bu artışın %27 oranında olacağı öngörülüyor. Böylece 2016 yılında 2,4 milyon adet ile toplam 2 milyar TL ciroya ulaşan ticari araç lastik pazarı, 2021’de 3 milyon adede ulaşacak.

Ağır ticari araç pazarı da bu beklentimizi destekliyor. 2016 yılında Euro 6 geçişi sebebiyle ticari araç kayıtlarında beklenen daralma yaşandı ve %44 oranında azalma gerçekleşti. Ancak bu yıldan itibaren yeniden artış eğilimiyle 2017 yılında %24 büyüme bekleniyor. Diğer yandan karayolu ulaşımı, altyapı çalışmaları ve inşaat sektörlerindeki yatırımların ve büyümenin devam etmesi de pazardaki büyümeyi destekliyor. Bu segmentin taşıdığı potansiyel ve ülkemizin gelişiminde oynadığı önemli rol dolayısıyla Brisa olarak bu alana önemli yatırımlar yapıyoruz. Bu segmentte satılan her üç lastikten biri Brisa’ya ait. Ayrıca ortağımız Bridgestone’un Avrupa satışlarına en büyük katkıyı da biz gerçekleştirdik. Özellikle müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanarak sektörde fark yaratan hizmetler geliştirmeye odaklanıyoruz. Aynı zamanda yeni nesil araçlara uygun sağlam, emniyetli ve konforlu lastikler üretmeye devam ediyoruz” dedi.

Mega projelerin lider lastik ve hizmet sağlayıcısı

Türkiye inşaat, taşımacılık ve turizm sektörlerinin liderliğinde yeni bir yapılanma içerisinde. Yeni dönemde kritik önem taşıyan bu projeler, ticari araç lastik pazarını da doğrudan etkiliyor. Türkiye’nin lider lastik üreticisi olarak Brisa bu projeler için yenilikçi ürün ve hizmetler geliştiriyor. 2016 yılında Brisa 3. Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü projelerinde ürün ve hizmetleriyle yer aldı.

Brisa 2016 yılında Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerin de gelişiminde rol alan projelere hizmet sundu. Şirket, Etiyopya’da filo yönetim projesi, Dubai metrosu ve Sudan’daki El Mek Nımır Köprüsü projelerinin ürün ve hizmet tedarikçisi oldu, projelere Türkiye’den destek verdi.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu