LASTİK

Lastikler neden kaplanır?

Genellikle kamyon, otobüs, işmakinası ve uçak lastiklerinde kullanılabilen kaplama lastik uygulaması lastiklerin ömrünü uzatırken, çevreyi de koruyor.

Ticari araç sürücülerinin ekonomik nedenlerle tercih ettiği kaplama lastik uygulaması kafaları karıştırmaya devam ediyor.

Doğru lastiğin güvenli ve akıcı bir trafiğin baş şartı olduğunu her fırsatta vurgulayan Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği, LASİD ; çok tartışılan kaplama lastikler konusuna da açıklık getirdi. ‘’Lastiklerin sertifikalalandırılmış tesislerde üstün teknoloji ve uzman ekipler tarafından kaplandığı takdirde ömrünün uzatılabileceğini’’ belirten LASİD ; ‘’Sertifikası olmayan tesislerde kaplanan lastik tehlike saçabilir. Mutlaka sertifika sorunuz’’ uyarısında bulundu

Genellikle kamyon, otobüs, iş makinası ve uçak lastiklerinde kullanılabilen kaplama lastik uygulamasının lastiklerin 2. ve hatta 3. ömründen faydalanılmasına fırsat sağlayarak, çevreyi koruduğunu belirten LASİD ; “Uygun karkaslı lastiklerin kaplanması sayesinde ihtiyaç duyulan enerji ve hammadde ihtiyacı yaklaşık 5 defa daha azalmaktadır. Daha az atık lastik oluşurak kullanıcılar açısından, lastiğin kilometre/maliyeti azalmaktadır. Bu açılardan değerlendirildiğinde kaplama lastik; çevreye önemli bir tasarruf sağlamaktadır” diye konuştu.
Lastikler neden kaplanır?
Yeni lastiklere benzer performans ve güvenlik özellikleri ile lastiklere birden çok ömür sağlamak,
Filoların ve bireysel araç kullanıcılarının işletme maliyetlerini önemli ölçüde düşürmek,
Aynı karkas’ı birden çok defa kullanarak, daha az hammadde tüketmek suretiyle çevre konusunda ortaya çıkabilecek olumsuz etkileri önlemek,
Daha az ÖTL/Ömrünü Tamamlamış Lastik oluşmasını sağlamak.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu