LOJİSTİK

DAF Türkiye’de Glokal ile daha da büyüyecek

Suzuki ile otomotiv, motosiklet ve deniz motorları sektörüne hızlı bir giriş yapan Doğan Holding, ağır ticari araç pazarının önde gelen markalarından DAF ile ticari araç pazarına da girdi.

Doğan Holding, Türkiye otomotiv sektörünün en hızlı büyüyen segmentlerinden biri olan ağır ticari araç pazarına, bünyesinde yeni kurduğu Glokal Motorlu Araçlar Pazarlama ile iddiali bir giriş yaptı.

DAF Glokal Motorlu Araçlar Pazarlama 1 Ekim 2016 tarihinden itibaren, İstanbul Anadolu yakasında, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren de Avrupa yakasında DAF marka çekici ve kamyonlara satış, servis ve yedek parça hizmeti vermeye başlayacak. Bu çerçevede Dünya’nın en iyi üreticileri arasında yer alan DAF ile geniş kapsamlı bir anlaşma yapan Doğan Holding bilindiği gibi Suzuki ile otomotiv sektörüne sürpriz bir  geri dönüş yapmıştı.

Ümit Karaarslan:DAF ile yapılan işbirliği, sektörün farklı alanlarında yapacaklarımızın en önemli örneklerinden biri

Sektörün farklı alanlarında da yeni işbirliklerinin devam edeceğini belirten Glokal Motorlu Araçlar Pazarlama Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Ümit Karaarslan yaptığı açıklamada “DAF ile gerçekleşen işbirliği sonucu operasyonumuza Güney Anadolu ve diğer önemli bölgelerde gerçekleştirilecek satış & servis yapılanması ile DAF’ın yeniden doğuşunda önemli iş ortaklarından biri olacağız. Holdingimizin kurucusu sayın Aydın Doğan’in ilk iş alanlarından birinde yeniden başlamak, bizlere yüksek enerji ve heyecan vermektedir”dedi.

 

“DAF’ın Türkiye pazar payını,yüzde 10 seviyesine çıkarabilmek için DAF ile stratejik büyüme çalışmaları içinde olacağız”

 

Türkiye’nin sürdürmekte olduğu mega projeler sayesinde özellikle ağır ticari araç pazarının büyümesine büyük katkıda bulunduğuna dikkat çeken Ümit Karaarslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bayiliklerimizin yer alacağı İstanbul Anadolu ve Avrupa yakasının toplam Türkiye pazarı içindeki payı yüzde 26,5 seviyesinde. Biz de Anadolu yakasında Kurtköy-Tepeören mevkiinde yaklaşık 1.800 m2 alanda satış ve servis hizmetine başlıyoruz. Ayrıca Glokal A.Ş. olarak Koşuyolu’nda bulunan merkezimizde de satış hizmeti vermeye devam edeceğiz. Öte yandan önümüzdeki yıl Ocak ayına kadar Avrupa yakasında da faaliyete başlayacağız. Mahmutbey lokasyonunda DAF marka çekici ve kamyon modelleri için satış, servis ve yedek parça hizmetine başlayacağız. 2018’e kadar yüzde 6 olmasını hedeflediğimiz DAF Türkiye Pazar payını, 2019 yılında yüzde 10 seviyesine çıkarabilmek için DAF ile stratejik büyüme çalışmaları içinde olacağız.”

daf-turkiye-gregor-van-der-mark-umit-karaarslan
Gregor Van Der Mark:Bu noktada Glokal ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği büyük önem taşıyor. Önümüzdeki dönemde hem pazar payını artırma hem de DAF markasının Türkiye’de hak ettiği yere ulaşması için Glokal ile güçlü birlikteliğimizi genişleterek sürdüreceğiz.

Van Der Mark: Glokal A.Ş ile gerçekleştirdiğimiz anlaşmadan büyük memnuniyet duyuyorum

DAF Türkiye Genel Müdürü Gregor Van Der Mark da Türkiye’de başladıkları çalışmaların ilk ayağının ulusal bayi ağının genişletilmesi olduğunu hatırlatarak, Glokal A.Ş ile gerçekleştirdikleri anlaşmadan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Türkiye’nin, Avrupa dışındaki en hızlı büyüyen ticari araç pazarlarından biri olduğuna dikkat çeken Van Der Mark, şunları söyledi: “Türkiye’nın şu anda toplam pazar kapasitesi 32 bin adet, gelecek yıllarda 40 binli rakamları göreceğiz. Bu dönemde DAF Türkiye olarak amacımız DAF’ın pazar payını yüzde 6 seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Bu doğrultuda önceliğimiz DAF Türkiye ulusal bayi ağını yeniden yapılandırmak, genişletmek ve Türkiye’de mevcut müşterilerimiz için birinci sınıf hizmeti garantilemektir. Bu noktada Glokal ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği büyük önem taşıyor. Önümüzdeki dönemde hem pazar payını artırma hem de DAF markasının Türkiye’de hak ettiği yere ulaşması için Glokal ile güçlü birlikteliğimizi genişleterek sürdüreceğiz.”

Benzer Haberler

Başa dön tuşu