LOJİSTİK

Beton yol ve bariyerlerle yol kaynaklı trafik kazaları sıfıra indirilecek

Sağlam yollar ve güvenli bariyerlerle, yol kaynaklı trafik kazalarını sıfıra indirmek mümkün mü?Bu konuda çok çarpıcı iddia ÇEİS Başkanı’ndan geldi: Evet mümkün!

Beton yol ile yola bağlı trafik kazalarının önüne geçmek mümkün

 ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Ünal
ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Ünal

Yola bağlı trafik kazalarının önüne geçilmesinin beton yollarla mümkün olduğunu belirten ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Ünal, trafikte can güvenliği için beton yolun önemini şöyle ifade etti:
“Beton yolun sürüş güvenliği için pek çok avantajı var. Sürtünme katsayısının asfalt yola oranla daha fazla olması sebebiyle beton yolların kaymaya karşı olan direnci daha fazla. En kısa durma mesafesinin kuru beton yüzeyde sağlanması sürüş güvenliğini artırıyor. Asfalt yola kıyasla daha açık renkli olan ve ışığı daha fazla yansıtan beton yollar gece görüşünü de kolaylaştırıyor. Ağır taşıtlar esnek olan asfalt zemine gömülerek sürüşte zorlanırken, rijit ve dayanıklı beton yollar düzgün yüzeyini uzun süre muhafaza ederek güvenli ve konforlu sürüş sunuyor. Özellikle yoğun yağmur ve kar alan bölgeler için sel ve afet durumlarında çökme yapmayan dayanıklı beton yollar güvenli bir yolculuk için büyük önem taşıyor. Tüm bunların yanı sıra, zehirli gaz çıkarmayan beton yollar, yangın yüküne katkı vermeyerek tünellerin güvenli olmasını da sağlıyor.”

Beton bariyerler kaza büyüklüğünü yüzde 20’ye kadar düşürüyor

Trafikte can güvenliği açısından bir başka önemli konunun da bölünmüş yollarda kullanılan bariyerler olduğuna dikkat çeken ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Ünal bu konuda şunları söyledi:
“Bölünmüş yollarda kullanılan beton bariyerler, kaza yapan araçların karşı yönden gelenlerin üzerine savrulmasını önleyerek, kaza büyüklüğünü yüzde 20’ye kadar düşürecektir. Beton yollar gibi beton bariyerler konusunda da sürdürdüğümüz çalışmalarımız var. Beton bariyerlerin gerek güvenlik açısından, gerekse yıllara ve çevre koşullarına dayanıklılık açısından gündeme almamız gereken bir alternatif olduğuna inanıyor ve bu konuda çalışıyoruz.”

Benzer Haberler

Başa dön tuşu